«Відомий і невідомий Шевченко» – під такою назвою проведена  квест – гра приурочена 210 –й  річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, який провели бібліотекарі КЗ «Бершадська бібліотека» Ольга Дашківська та Алла Іванчишина для учнів Бершадського ліцею, а саме для 9 - Б класу, класний керівник Замкова Наталя Петрівна та 9 – В, класний керівник Кирильчук Людмила Валентинівна.

 Під час квесту  учні дізналися нові факти про життя і творчість Т. Г. Шевченка. Гра формує в учнів уміння працювати в команді,  розвивати здатність до взаємодії.   Відзначаючи особливу роль Тараса Шевченка в житті і долі України, бібліотекарі  акцентували увагу на вихованні національної самосвідомості учнів,  їх  громадянській  і загальнокультурній  компетентностях.  Мандруючи стежками квест-гри  здобувачі освіти розвивали свої  творчі здібності  та відчували  любов до національної культури, прагнення бути справжніми українцями. Український національний геній  Тарас Шевченко через роки і віки продовжує  виховувати почуття гордості за Україну.

 Рiдне слово  Шевченка -  ознака національного відродження, утвердження украïнськоï нацiï, ïï надiєю на кращi часи.   Гортаючи сторінки творчості генія, діти усвідомлюють, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець. Ця людина давно стала символом, знаком, легендою. Його творчість - не просто поетичні рядки, а філософія, і мудрість.

 

 

                                                                                   Алла ІВАНЧИШИНА

                                                                                          Бібліотекар абонементу

                                                                            з обслуговування дорослих читачів

                                                                                       КЗ «Бершадська бібліотека»