13 березня – трагічна річниця загибелі нашого земляка, захисника України, офіцера Збройних Сил України Савчука Олега Олексійовича.  Олег  народився 26  жовтня 1981  року у с. Флорине. Навчався у Бершадській загальноосвітній школі № 3. Був надійним та вірним  другом, цікавим співрозмовником, усміхненим та позитивним юнаком. Обрав професію військового та вступив до Одеського інституту сухопутних військ. Далі служив у Збройних Силах України.

З 2012 року Олег Савчук  проживав у с. Флорине, був щирою, відкритою, цілеспрямованою людиною, понад усе любив життя.     Демобілізувавшись із Збройних Сил України Олег Савчук вирішив зайнятися власною справою, останнім часом працював у Європі,  повернувся щоб  допомагати хворій матері.

Був мобілізований та зарахований до 56-ої окремої мотопіхотної бригади у 2022 році. Наказом командувача військ оперативного командування «Південь» від 2 лютого 2023 року Олег Савчук призначений командиром мотопіхотного взводу. Вірний військовій присязі та рідній землі Олег самовіддано захищав Україну. І коли стало питання заміни пораненого воїна він не задумуючись сказав: я стану на його місце.

Відважний воїн, мужній захисник України, офіцер обов’язку і честі Олег Савчук  загинув 13 березня 2023 року в населеному пункті Дубово- Василівка Донецької області в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання.

Війна забирає не просто найкращих, вона забирає рідних, друзів, тих, з ким ще вчора разом мріяли про перемогу та будували плани на майбутнє. Олег був романтиком, мрійником, добряком, його щирості, уважності, доброти здається вистачило б на весь світ та підлий рашист зупинив Олежин життєвий політ. Поховали воїна 19 березня 2023  року у с. Флорине.  

Олег Олексійович назавжди залишиться в нашій пам’яті, як справжній патріот України, людина з великим серцем і високими моральними принципами. Низький уклін і шана батькам за виховання сина Героя!