Бібліотекар відділу з обслуговування дітей Комунального закладу «Бершадська бібліотека» Олена Струтинська запросила учнів 9-В класу Бершадського ліцею №1 імені Анатолія Матвієнка, класний керівник Тетяна Мараховська  до читання та змагання.   Бібліосутінки – це один із форматів  циклу промоції читання із пошуку формули лайфхаків активного читаки.

На драйвових і креативних  бібліосутінках діти брали активну участь в іграх «Читанка», «Літературні анаграми», «Літературні омоніми», «Я тобі – ти мені», пройшли тест «Який я», КВЕСТ-BOOK «Маска» та жартівливу вікторину. Ліцеїсти були активними та веселими, кмітливими та розумними, творчими та хитрими. Пройшовши всі етапи змагань діти отримали винагороди, взяли книги, які відповідають їхній особистості та зіграли інсценівку «Телефон чи книга».

Навчаючи дітей любити читати, ми виховуємо громадян України. Даємо їм нові знання – це головне завдання і мета бібліотекарів. У нашій  бібліотеці не буває тихо, а навпаки – завжди гамірно. У нас діти проводять по декілька годин граючи різні ігри, відгадують кросворди і вікторини, читають комікси, вчать вірші, виконують домашні завдання і почуваються, як удома.

Щороку до книгозбірні надходять нові книги, здебільшого українських авторів, яких діти люблять та знають. Сучасна українська книга красива, ошатна, надрукована на гарному папері, чудово оформлена. Серед тих, кого залюбки читають, класики дитячої літератури Всеволод Нестайко, Андрій Бачинський, Наталія Щерба, Сергій Гридін, Андрій Кокотюха, Сашко Дерманський, Володимир Рутківський…

Запрошуємо до бібліотеки знайти свою формулу активного читання! Покажіть приклад своїм друзям, читайте та будьте розумними, адже знання – це найкраща інвестиція в майбутнє!

 Світлана ЄГОРОВА

 Бібліотекар КЗ «Бершадська бібліотека»