З нагоди Всесвітнього дня мистецтва у Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» презентовано виставку - вернісаж «Чарівний світ мистецтва». Виставка містить чотири розділи «Живопис», «Музика», «Архітектура», «Скульптура» на яких розміщена тематична література. Багатий ілюстративний ряд допоможе більше дізнатись, як про історію виникнення та розвиток різних видів мистецтв, а  ще тут багато інформації про видатних митців України, чия творчість увійшла до «золотого фонду» світового мистецтва.

Як сказав колись Платон Майборода «Справжнє мистецтво не має часових меж. Воно – вічне!». Через мистецтво людина відображає свої почуття та емоції. Мистецтвом можна назвати діяльність, спрямовану на створення виразних форм відповідно до естетичних ідеалів особистості або суспільства. Мистецтво об’єднує різні види художньої творчості людини, що відрізняються за співвідношенням у просторі й часі, а також за особливостями художньої мови.

У кожного мистецького твору своє відображення та функція. Музика допомагає відчути все багатство почуттів та емоцій, живопис і скульптура показують нам красу навколишнього світу, в архітектурі різних епох відображається бачення людиною своєї ролі в цьому світі та усвідомлення себе його частиною. Митець спостерігає реальний світ і відтворює його через власні почуття.

Запрошуємо завітати до бібліотеки та зануритись у прекрасний та чарівний світ мистецтва, відображений у книгах та альбомах.

 

                                                                                      Юлія МАРШУК

                                                                                    Бібліограф-краєзнавець

                                                                                 КЗ «Бершадська бібліотека»