У загальнобібліотечному онлайн-проекті «Світлописи минулих літ» історія заснування та діяльності Бершадської книгозбірні.  Цьогоріч Бершадська публічна бібліотека святкує 105 років від дня заснування. За 105 років зібралося чимало світлин і подій в житті бібліотеки.  Запрошуємо переглянути ролик «Як на бібліотеки іменини», який підготувала бібліограф-краєзнавець Юлія Маршук. Завдяки старим і сучасним світлинам постає  історія бібліотеки,  особливості її трансформації у різні роки: від народної читальні до  сучасної книгозбірні - офіційного ХАБу цифрової освіти.

У межах людського життя 105 років – ціла вічність, сповнена великих поривань і звершень, плідної праці, напружених і водночас радісних буднів та свят. У межах історії – це вік поважний і солідний, який дає підстави говорити про гідний щонайвищої оцінки досвід, але водночас – це вік ще зовсім юний, сприятливий для впевненого кроку вперед, стрімкого лету до нових перемог! Сьогодні бібліотека це один з відомих осередків культури громади. У цифрову епоху книгозбірня ініціює та підтримує творчі проекти, в яких висвітлені традиції та інновації у діяльності бібліотеки.

Повномасштабна війна росії проти України, на жаль,  розпочала новий літопис роботи бібліотеки воєнного періоду. Війна зламала наші плани, але бібліотека переформатувала свою роботу, змінила акценти та форми заходів, долучились  до активної волонтерської діяльності.

Українська  бібліотека сьогодні – це  реальний інформаційний фронт, на якому ми маємо по-новому відкривати нашу історію і самоідентичність, наші звичаї і традиції, нашу мову, нашу культуру.

Ми щиро вітаємо нашу книгозбірню з ювілеєм. Бажаємо нових звершень, стрімких злетів, блискавичних перемог і щасливого майбутнього. Сердечно дякуємо, дорогим шанувальникам, меценатам та друзям! Ми раді будемо відсвяткувати наш ювілей разом з вами! У 105 років життя продовжується!

 

                                                                Людмила НІМЧУК

                                                                Директор КЗ «Бершадська бібліотека»

                                                                             

Посилання на Ютюб  https://youtu.be/pXQq4tFB56w