У  КЗ «Бершадська бібліотека» відбувся  екологічний  бібліодайджест для маленьких користувачів бібліотеки до Дня довкілля. Бібліотекар Світлана Єгорова ознайомила дітей з літературою, яка розкриває тему сучасного стану навколишнього середовища і його захисту. Захід проводився  з метою розвитку екологічної культури у дітей, щоб діти з дитинства вчилися звертати увагу на екологічні проблеми, не були байдужими до природи, розуміли й берегли її, були відповідальними за свої вчинки, допомагали дорослим очистити від сміття прилеглу територію свого будинку та висадили хоча б одне деревце.

Дітлахи взяли участь у брейн-рингу «Природа просить порятунку» та розповідали,  як вони  щоденно допомагають покращити стан довкілля: вимикають воду під час чищення зубів, роблять покупки з сумкою –екошопером, не використовують пластиковий посуд, вимикають з розетки на ніч телевізор та комп’ютер, замінюють лампочки на енергозберігаючі та ін.

20 квітня в Україні відзначається День довкілля. Планета Земля – наш дім, прекрасний і неповторний. Нам необхідно піклуватися про нього, дбайливо оберігати, як порядні господарі. Отруюючи і знищуючи природу, людство, в першу чергу, знищує себе. Тож давайте будемо берегти наше довкілля та читати корисні книги.

 

                                                                                Олена СТРУТИНСЬКА

                                                                        Бібліотекар КЗ «Бершадська бібліотека»