У читальній залі  Бершадської публічної бібліотеки  відбулася година пам’яті «Атомне століття раною болить», приурочена до вшанування жертв Чорнобильської катастрофи . На заході були присутні учні 10 –А та 10-В  класів Бершадського ліцею 1 імені Анатолія Матвієнка   з класним керівником  Любавіною  Г.Г., які прийшли дізнатися більше про цю трагічну подію в історії України. Захід розпочався зі слів бібліотекарів Печеноги Л. та Леви Н,,  які  висвітлили хроніку аварії , момент вибуху  на чорнобильській АЕС , розповіли про зусилля  ліквідаторів, які першими прийшли на допомогу  та боролися з радіаційною загрозою. А також наголосили на важливості пам’яті про такі трагедії та уроках, які ми мусимо з них винести.

В ході заходу, за участі   працівників комунального підприємства  «Бершадська кіномережа» (директор Писанецький О.М.) учасники переглянули відеофільм «Чорнобильська трагедія – біль України», де описуються події 26 квітня 1986 року, коли відбувся вибух на Чорнобильській АЕС, що призвів до найбільшої ядерної катастрофи в історії людства. Після побаченого учні були вражені масштабом трагедії та її довготривалим  впливом на здоров’я людей та довкілля.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Минуло 38 років , а чорний день 26 квітня 1986 року  все одно непокоїть людей.  Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дуже високу ціну. Нехай же це лихо не повториться ніколи, а пам’ять про героїв Чорнобиля вічно житиме в наших серцях.

                                                                Людмила ПЕЧЕНОГА

                                                                Бібліотекар читальної зали

                                                                Бершадської публічної бібліотеки