Відбулося засідання робочої групи  з питання формування мережі закладів освіти Бершадської міської територіальної громади. Метою зустрічі було вивчення можливостей та готовності закладів освіти перейти на діяльність у статусі закладів нового типу.

Під час засідання обговорено ситуацію, яка склалася в законодавстві, враховуючи останні зміни. Також проаналізовано готовність закладів освіти перейти на діяльність у статусі ліцеїв. 

Начальник відділу освіти та спорту Оксана Тартачна детально ознайомила присутніх з вимогами законодавства щодо зміни типів закладів освіти, звернула увагу членів робочої групи на терміни та особливості гарантованої державою фінансової автономії.

 Питання фінансової автономії закладів освіти детально обґрунтувала  начальник фінансового управління Людмила Мазур.

 Директори закладів загальної середньої освіти Джужук В. М., Сокур Д.М., Кустрич І.М., Шабовта С. О. ознайомили присутніх з особливостями створення ліцеїв на базі їх закладів.

Члени робочої групи детально обговорили вищезазначені питання, дискутували, пропонували своє бачення цієї проблеми та рекомендували винести на розгляд виконкому і сесії міської ради питання щодо приведення мережі закладів освіти Бершадської міської територіальної громади у відповідність до чинного законодавства на 2023-2027 роки та питання формування мережі ліцеїв Бершадської міської територіальної громади.