Волонтерський рух надзвичайно важливий для освітянської громади. Неможливо уявити  сучасний світ без волонтерів та їхньої діяльності.  Бути волонтером – це спосіб життя й насущна вимога  сьогодення.

«Волонтерство – поклик серця!» - саме під такою  назвою в КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» з нагоди Міжнародного дня добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (Міжнародного дня волонтерів) відбулася  інформаційно-просвітницька акція.

Завідувачка відділу виховної роботи Олеся Коц поінформувала, що у нашій державі волонтерський рух  набрав масового характеру під час Революції гідності, а ще більшого масштабу – після 24 лютого 2022 року.

Обговорили низку питань, що стосуються людей, які звикли жити заради суспільного добра, які намагаються своїми благородними вчинками змінити життя на краще; тих, хто заради спасіння чужого життя ризикує власним, не чекаючи за це ні моральної, ні, тим паче, матеріальної винагороди. Таких людей в нашій територіальній громаді є чимало. Добрим прикладом згуртованості навколо патріотичної ідеї, організованості та налагодження взаємодії є співпраця педагогічних та учнівських колективів закладів освіти Бершадщини.

Відео роботи підготували учні закладів загальної середньої освіти, а саме:

  • Віталіна Демуцька (Бершадський ліцей №1 ім.А.Матвієнка);

  • Анна Макаринська (Бершадський ліцей);

  • Лілія Базильчук (Бирлівська гімназія);

  • Анастасія Цимбал (Поташнянська гімназія).

 Волонтери, бережіть себе! Усім вам низький уклін і щира подяка!