Освітяни сьогодні навчають дітей незалежно від наявності чи відсутності світла, забезпечують відповідний температурний режим, харчування та підвіз до закладів освіти, незважаючи на те, що з 9 шкільних автобусів 4 вилучено для потреб Збройних Сил. У 2023 році з місцевого бюджету виділено 3.000.000 грн. для закупівлі шкільного автобуса.

Сьогодні на подвір'ї Лісниченської гімназії красується новий шкільний спеціалізований автобус ATAMAN виробництва ТОВ «ТРАК-БАС», який придбано через систему публічних електронних закупівель «Prozorro». Вручити подарунок завітали міський голова Віталій Драган, начальник відділу освіти та спорту Оксана Тартачна, тимчасово виконуюча обов’язків старости села Інна Вовк.

Наразі в закладі навчається 83 учні, які зможуть комфортно доїжджати до закладу із сусідніх населених пунктів громади – с.Михайлівка, с.Голдашівка, с.Вовчок та с.Кидрасівка. Директор гімназії, Василь Сторожук, від імені усієї шкільної родини – дітей, педагогів, батьків, подякував представникам влади та усім, хто долучився до придбання автобуса, за чудовий подарунок.

Шкільний автобус – це перш за все безпека дітей у дорозі до школи, спокій батьків і, звичайно, гарантування рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає у сільській місцевості.