Logo

Податкова інформує

Корисне юридичним особам – платникам податку на «нерухомість»

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що під час складання податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, при декларуванні «нового» об’єкту нерухомого майна, слід вказувати розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня звітного, а не на момент складання.

Дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій є обов’язком кожного суб’єкта господарювання

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що під час організації та проведення контрольно-перевірочних заходів особлива увага приділяється виявленню фактів здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації особи як суб’єкта господарювання.

Корисне для тих, хто вперше подаватиме Звіт у розрізі країн міжнародної групи компаній

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що платники податків – резиденти України, що належать до міжнародної групи компаній, у випадках, визначених підпунктом 39.4.10 пункту 39.4 статті 39 Податкового кодексу України зобов’язані подавати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, в електронній формі, звіт у розрізі країн міжнародної групи компаній.

Корисне платникам, які використовують єдиний рахунок

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що платники, які використовують єдиний рахунок, під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування...

Про право на податкову соціальну пільгу

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що нормами Податкового кодексу України за будь-яким платником податку на доходи фізичних осіб закріплено право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу

Про особливості проведення перевірок

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України від 30.06.2023 № 3219 з 1 серпня 2023 року частково знято обмеження на проведення контролюючими органами документальних перевірок.

Про оподаткування спадщини

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що порядок оподаткування ПДФО доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, врегульовано нормами Податкового кодексу України.

Оновлено план-графік проведення документальних планових перевірок

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що на вебпорталі ДПС України розміщено оновлений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік.

Вся інформація про доходи у смартфоні.

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує про можливість отримати великий спектр послуг від ДПС через мобільний додаток «Моя податкова»!

Про облік рахунків та електронних гаманців

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу України у частині обліку рахунків та електронних гаманців.

Пошук по сайту
Державні послуги